Gülleci bulamacı nasıl yapılır

Gülleci bulamacı nasıl hazırlanır?

Bir varile , 50 tl su doldurulur sonra kireç 50 tl su ile söndürülür. 50 tl su ilave edilerek yavaş yavaş kükürt dökülerek devamlı karıştırılır. Sonra ateşe konulup kaynatılır. Kaynama sırasında köpürür ve kabarır.

Gülleci bulamacı 100 litre suya ne kadar?

Aralık ayında, soğuk bölgelerde, kullandığınız karışım için 100 lt suya 3 lt Gülleci Bulamacı kullanımı tavsiye edilir.

Gülleci bulamacı ne için kullanılır?

Gülleci bulamacı uygulama zamanı, Aralık ayında yaprağını döken meyve ağaçlarında uygulanmayla başlanabilir. Başlangıç zamanını bu ayda yaparsanız, ağaçlarınızda hastalıklarla, zararlılarla ve bir nebze de olsa don zararına karşı mücadele de etkili olmaktadır.

Gülleci bulamacı zararlı mı?

Gülleci bulamacı genelde mantar hastalıklarına karşı kullanılıyor. …

  1. Gülleci bulamacı yapımı sırasında çıkan buhar gözleri kör edebilir.
  2. Gülleci bulamacı yapılırken kalın su geçirmez eldiven ve asbestos süzecek filtreli maske ve koruma gözlüğü giyilmelidir.
  3. Gülleci bulamacı direk deriye temas ederse yakar.

Gülleci bulamacı 1 litre suya ne kadar?

Gülleci bulamacı kullanım oranları Aşağıda bulunan hazır ölçülerle ne kadar Gülleci Bulamacına ihtiyacınız olduğuna karar verebilirsiniz. Kış mevsiminde (%2 uygulayacaksanız): 1 litre suya 2 yemek kaşığı (20ml) 10 litre suya 1 su bardağı (200ml)

100 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?

Bordo bulamacı hazırlanırken demir, saç ve teneke gibi metal kovalar kullanılmamalıdır. İlk önce küçük kabımıza 1 kg. Göztaşı (Bakır sülfat) konularak 50 lt. su ile beraber iyice karıştırılarak eritilir. Sonra 100 litrelik büyük kabımıza 1 kg.

Gülleci bulamacı ne zaman atılır?

Gülleci bulamacı uygulama zamanı, Aralık ayında yaprağını döken meyve ağaçlarında uygulanmayla başlanabilir. Başlangıç zamanını bu ayda yaparsanız, ağaçlarınızda hastalıklarla, zararlılarla ve bir nebze de olsa don zararına karşı mücadele de etkili olmaktadır.

Gülleci bulamacı sebzelerde nasıl kullanılır?

Yaz ayı için hazırlamış olduğunuz gülleci bulamacını 100 litre suya 1 litre gülleci bulamacı koyarak kullanıyoruz. NOT: Sebze ürünlerinde 100 litreye 0,75 litre gülleci bulamacı kullanmanız gerekir. Sebze ürünlerinde daha fazla seyrelterek kullanmak lazımdır. NOT: Gülleci bulamacını güneş gören bir yerde saklamayın.

Gülleci bulamacı ağaçlarda nasıl kullanılır?

köpüğünü kanserli, hastalıklı ağaçlar de krem olarak kullanabilirsiniz. Güllüce bulamacını süzerek 5 lt su petlerine koyup istediğiniz zaman ilaçlamada kullanabilirsiniz, Meyve bahçemiz eğer daha önceden bakteriyel hastalık taşıyorsa yaprak dökümünden sonra budama öncesinde veya sonrasında güllüce bulamacı 100 lt.

Gülleci bulamacı bordo bulamacı yerine geçer mi?

Çok yoğun oldukları sucul bir ortamda balıkları zehirleyebilecek kadar toksin üretebilirler ancak ağaç kabuklarında belli oranlarda bulunarak, ağacı zararlılardan korurlar. Bakırlı bileşikler, bordo bulamacı ve gülleci bulamacı bunları da öldürür.

Kaolin kili ile gülleci bulamacı karıştırılır mı?

Her bölgenin halkalı leke hastalığı başlangıcında %4 kaolin kili %1 oranında gülleci bulamacı ile karıştırılarak uygulamaya başlanabilir.(%4 kaolin %1gülleci bulamacı) Halkalı leke hastalığının çok yoğun olduğu bölgelerde yalnız başına kaolin yetersiz kalıyor gülleci bulamacı ile karıştırarak daha iyi sonuç alınabilir.

Gülleci bulamacı zeytin ağaçlarına ne zaman atılır?

Yaz aylarında ise 1 ton suya 15 lt gülleci bulamacı ekleyerek 4 hafta da bir turbo ile atıyoruz. Yaz aylarında atarken günün serin saatlerini tercih ediyoruz. Ayrıca zeytin için çiçek zamanında kesinlikle atmıyoruz. Yaklaşık 2.5 dönüm zeytinl,ğe 1 tonluk karışım atıyoruz.

Bordo bulamacı sağlığa zararlı mı?

Bakır sülfat zehirlenmesinde beyin, karaciğer, böbrekler ve mide ve bağırsak yüzeylerinde yaralanma meydana gelebilir. Bordo bulamacı uygulaması sırasında mutlaka koruyucu elbise giyilmeli ve maske kullanılmalıdır. Çünkü bakırı çok az da olsa solumak ciğerlerimize zarar vermektedir.

Fındıkta gülleci bulamacı ne zaman kullanılır?

Kasım ile Şubat ayı sonu arasındaki yapraksız dönemde önleyici faaliyet olarak bordo bulamacı veya gülleci bulamacı(Kaliforniya Bulamacı) uygulaması yapılabilir.

Bordo bulamacı hangi ayda yapılır?

Kasım-Aralık’ta yaprakların ¾’ü ya da tamamı döküldükten sonra % 2 dozda Bordo Bulamacı yapılır. Şubat-Mart ayında gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda Bordo Bulamacı yapılır.

Maybe you are interested in:

firinda kabak tatlısı nasıl yapılır

Related searches

  1. Gülleci bulamacı ne işe yarar
  2. Gülleci bulamacı nedir
  3. Gülleci bulamacı ne zaman atılır
  4. Gülleci bulamacı Domateste nasıl kullanılır
  5. Kaliforniya Bulamacı
  6. Bordo bulamacı ne ise yarar
  7. Bordo Bulamacı Nedir
  8. Kalsiyum polisülfit

Leave a Comment