Otomatik vites nasıl kullanılır

Otomatik vites kullanımı nasıl?

Otomatik vitese sahip arabalarda manuel arabalardan farklı olarak vites sürücü tarafından değiştirilmiyor. Adından da anlaşılacağı üzere vites sürüş esnasında otomatik olarak değişiyor. Bu nedenle otomatik vitesli araçlarda debriyaj bulunmuyor. Sol tarafta fren, sağ tarafta ise gaz pedalı bulunuyor.

Otomatik vites araba nasıl devirli kullanılır?

Motorun çalışmasından sonra sağ ayak frene basılarak vites kolunu D kısmına getirilir. Ardından sağ ayak fren pedalında dururken, el freni indirilip yol durumuna göre hareket edilir. Devrinizi artırmak istiyorsanız gaz pedalına hafif şekilde basabilirsiniz.

Otomatik vites arabada el freni nasıl çekilir?

Otomatik araçlarda el freninin; kalkış esnasında, ayak frene basılıyken, vites herhangi bir hareket ayarına getirildikten sonra indirilmesi gerekiyor.

Otomatik vites araba nasıl kapatılır?

Otomatik vites araç park edilirken D (DRIVE) vitesteyken öncelikle frene basın ve aracı daha sonra N (NEUTRAL) vitese getirin. Daha sonra aracın el frenini çekin yük el frenine binsin ve ayağınızı frenden çekin. Daha sonra tekrar vites kolunu P (PARK) moduna getirin ve kontağı kapatın.

Otomatik vites araba ilk nasıl çalıştırılır?

Gaz pedalları ön alt kısımda, fren solda, gaz ise sağda bulunur. Ayağınız frende kontak anahtarını saat yönünde çevirerek aracınızı çalıştırabilirsiniz. Vites konumu P veya N kademeleri dışında yer aldığında araç kalkış yapamaz. Bu nedenle araç ilk çalıştırılacağı zaman vites P konumuna getirilmelidir.

Otomatik viteste n ne zaman kullanılır?

N konumunda ise araç boştadır. N konumundaki vites, düz vitesli araçların vitesini boşa alma durumu ile aynıdır. Vites kolu üzerinde P, R, N, D harfleri dışında yer alan düğme aracın park halinde veya geri gitme halindeyken vites değişimin gerekli olduğu durumlarda kullanılmaktadır.

Otomatik araç hangi devirde kullanılmalı?

Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.

Otomatik araba kaç devirde vites değiştirilir?

Bu bir zorunluluk değildir ancak arabayı hızlı kullanmak istiyorsanız devir göstergesinde ibrenin 3000-4000 devirleri görmesini bekleyebilirsiniz. Standart bir otomobil kullanımında arabanın kontrollü bir şekilde hızlanmasını istiyorsak devir göstergesi 2000’e geldiği anda vites değiştirmeliyiz.

Otomatik vites araç kaç bin devirde vites atar?

Ama şunu söyleyeyim tüm otomatik vitesler bir an evvel vites atıp devri düşük tutmaya bakar ve genelde normal yol ve pedal durumunda bu 1500 devir dolaylarındadır. Bunu da yakıt ekonomisi sağlamak için yapar. Siz gaza basınca genelde 3000 görmeden vites atar kick down yaparsan 4500-5000 civarına alır ve fırlar.

Otomatik vites araba kışın el freni çekilir mi?

Daha sağlıklı olur. soğuk havalarda el frenini bıraktıktan sonra "kampananın yapışıp kendini salmama durumları olabilir" diye sürücüler uyarılır. yani el frenini çekmeyeceğiz. manueller viteste, otomatiklerde p konumunda bırakmalıyız.

Otomatik vites araba el freni çekik giderse ne olur?

El freninizin ömrü kısalacaktır. Balatanın ömrü kısalır. Araçlar bu şekilde çalıştığında daha çok yakıt harcayacaktır. Aracınızın lastikleri aşınır ve bu sebeple de ömrü azalır.

Arabada el freni ne zaman çekilir?

El Freni Ne Zaman Çekilir? Farklı araçlarda yer alan el freninin en önemli görevi, park halindeyken aracın hareketsiz bir şekilde durmasını sağlamaktır. Bu sebepten dolayı araç dururken ve park halindeyken mutlaka el freni çekilmelidir.

Otomatik vites hangi konumda stop edilir?

Otomatik vites aracınızı durdurarak park etmek istiyorsanız, aracı fren pedalıyla tamamen durdurduktan sonra vites kolunu P yani park konumuna getirdikten sonra, el frenini çekip kontağı kapatmanız gerekmektedir.

Frene basmadan otomatik araba çalışır mı?

Otomatik vites arabalarda sadece iki pedal olduğunu unutmamak. Frene basmadan aracın kontağını çeviremeyeceğinizi unutmamak. Frene basmadan aracın viteslerini değiştiremeyeceğinizi unutmamak.

Otomatik araba vurdurarak çalıştırılır mı?

Hayır. Vurdurarak çalıştırılmaz. Hatta modern araçların neredeyse hiç biri vurdurarak çalıştırılmaz.

Ilk araba nasıl çalıştırılır?

Aracı başlatmak için ilk olarak debriyaja sonuna kadar basılmalıdır. Bu işlemden sonra vites boşa alınmalıdır. Debriyaja basıldıktan ve vites boşa alındıktan sonra aracın kontağı çevrilmelidir. Daha sonra aynı anda frene basılmalıdır.

Ilk araba nasıl kaldırılır?

Vites ile aracı kaldırmak için, araç çalıştırılır ve vites boştayken sağ ayak frene sol ayak da debriyaja sonuna kadar basılı halde durulur. Ardından vites 1’e alınır ve fren pedalından ayak kaldırılmadan debriyajdan ayak yavaşça kaldırılır.

Araba kullanmak ne kadar sürede öğrenilir?

Herkesin yeteneği, algılama hızı farklıdır. Otomatik vites araç ile araba kullanmayı öğrenmek çok çok kolay ve oldukça çok kısa süre alıyor. Manuel vitesli araçla ortalama olarak 7 – 10 günde öğrencilerimiz trafiğe çıkabilecek düzeye geliyor. Ama bu süre bazı öğrencilerimizde biraz uzayabiliyor.

Otomatik vites n ne işe yarar?

Araç kırmızı ışıkta ya da benzeri bir halde bekler durumda kaldığında, vites kolunun N (nötr) konumunda olması gerekir. Yani N pozisyonu düz vitesli araçlardaki boş vitesin karşılığıdır.

Ilk önce el freni mi vites mi?

Arabayı park ettikten sonra el frenini çekip, vitesi boşa almak gerekir. Ayağınızı da frenden çektikten sonra araba sadece el freni ile duruyorsa o anda uygun vitese takmanız gerekmekte.Otomatik vitesli araçlarda da aynı işlem uygulanmalı. Park edildikten sonra vites N konumuna getirilmeli ve el freni çekilmeli.

Otomatik mi yoksa manuel mi?

Otomatik vitesle düz vites arasındaki fark şanzımanın, otomobil kullanıcısı yerine vites değiştiren vites kutusu işlevi görmesidir. Kullanımı manuel araca göre daha kolay ve konforlu olan, kullanıcısına sürüş keyfi sağlayan otomatik vitesli araçların rampa ve yokuşlarda geriye kaçma ihtimali yoktur.

5 vites devir kaç olmalı?

Öncelikle vites geçişlerini doğru devirlerde yapmak gerekir. Örneğin 50 km hızda 4. ya da 5. vitese çıkmış olmak gerek. Motor devri yaklaşık 1000 d/d’ye düştüğünde 1. vitese geçip, dizel araçlarda 2000 d/d ve benzinli araçlarda 2400 d/d devirde vites yükseltmek ideal olandır.

Hangi hızda hangi vitesle gidilir?

Vitesler aracın gücünü, motorun devrini ve hızını ayarlar: 1.Vites: Minimum hız limiti 5 KM – Maksimum hız limiti 40 KM olup, 20 KM hızı aştıktan sonra ikinci (1.) vitese geçilir. 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir.

Hangi hızda en az yakar?

80-90 km/s.

Dönüşlerde vites kaçta olmalı?

Viraj dediğin uzun yol virajıysa viraja girmeden hızını ayarlayıp vitesi ona göre aracı uygun devirde tutacak şekilde ayarlarsın. Viraj için debriyaj veya frenle işin olmamalı. Devir çok yüksek girmemeye de özen göstermelisin. Şehir içinde ise 2. vites ideal.

Maybe you are interested in:

oroferon nasıl kullanılır

Related searches

  1. Otomatik vites Araba Nasıl Kullanılır
  2. Otomatik vites harfleri
  3. Bmw X5 otomatik vites nasıl kullanılır
  4. Otomatik vites kullanımı Resimli Anlatım
  5. Otomatik vites şeması
  6. Otomatik vites araba yokuşta nasıl Kullanılır
  7. Audi A4 otomatik vites nasıl kullanılır
  8. İlk kez otomatik vites Kullanımı

Leave a Comment