Ya latif ne demek?

Hoş, zarif ve ince anlamlarını taşımaktadır. El-Latif esmasının ebced değeri ve zikir adedi 129 olarak bilinmektedir. Zikir günü ise en mübarek …

Ya Latif ne için okunur?

ya-latif-ne-için-okunur

Gün içerisinde beş vakit namaz sonrasında 129 kez okunup, işleri Allah’a havale etmek, başarıyı getirerek, sıkıntıları giderir ve belalardan kurtulmayı sağlar. Zor durumla karşılaşanlar, bunun çözümünü bilmiyorsa, onu rahatsız eden biri varsa, bu ismi 16641 kez okuması halinde sıkıntıları yok olur, duaları kabul olur.

Ya Latif zikri ne anlama gelir?

El-Latif esması, ayrıntılı her şeyin inceliklerini bilen demektir. Hiç beklenmedik şekilde Allah kullarına iyilik ulaştırandır. Her şeyin en inceliğini bilendir, Yüce Allah sonsuz hikmet sahibidir. Allah sonsuz lütuf sahibidir ve kulları üzerine lütfu bol olandır.

Ya Latif ne kadar çekilmeli?

Haceti olan kişilerinde 16.641 kez “Ya Latif” esmasını zikir vaktinde okuması gerekir. Zor bir durumdan kurtulmak isteyenler de 129 defa “Ya Latif” esmasını namazlardan sonra zikir yapmaktadır. Hastalıklara ve güçlüklere karşı dayanıklı olmak için 129 defa zikretmelidir.

16641 Ya Latif kaç günde okunur?

(10) salavat ve bir fatiha süresi okunduktan sonra kılbleye dönüp (16.641) Yâ Latif İsmi şerifini okuyup tamamlayan ve buna haftada bir defa olmak üzere (3) hafta devam eden kimseye Cenab-ı Allah mutlak surette muradını ihsan eder.Bu tertibi yapan kimse muradı oluncaya kadar her gün sabah akşam (1000) Ya latif esmasını …

Ya Latif zikri nasıl yapılır?

ya-latif-zikri-nasıl-yapılır

Temiz elbise giyinmiş olarak temiz ve tenha bir yerde 2 rekat namaz kıldıktan sonra kıbleye karşı oturup 1000 defe “Yâ Lâtif” okuyup sonra 3 defe aşağıdaki dua okunur. Okuduktan sonra tekrar (1000) “Yâ Lâ Latif” okunur.Yine (3) defa yukardaki dua okunur.

Ya basit ya latif ne demek?

– Ferahlatan, genişleten. – Her hayrı olanı veren, lütuf ve rahmetini kullarına yayan, dilediği zaman bolluk veren. – İstediğinin maddi ve manevi olarak rızkını vererek genişleten, ruhları veren. Allah’ın her hayrı vermesi, lütuf ve rahmetini kullarına yayan yüce yaratıcı.

Ya Latif mi El Latif mi?

Ya Latif (C.c) Lütuf sahibi, her işin inceliklerini bilen, bütün arzuları yerine getiren, her şeye vakıf, inayet ve ihsan sahibi olan anlamına gelmekte. El-Latîf : Her işin inceliğini bilip, hiç umulmadık yoldan kullarına iyilik ulaştıran Latif’tir. El-Latîf : Lütfü ve keremi bol olan O’dur.

Ya Latif Ya vekil ne demek?

ya-latif-ya-vekil-ne-demek

El-Vekîl Anlamı İşlerini usulüyle kendisine bırakanların işlerini düzeltip, onların yapabileceğinden daha iyi yapıp, temin eden, vekil tutanların işini en mükemmel biçimde sonuçlandıran. Kendine güvenen kulların işini en iyi yoluna koyan. Kendisine tevekkül edenlere yardım eden demektir.

Ya Şafi Ya Latif Ya Ganiyy Ya Rahim ne demek?

Allahü Teala, her şey kendisine muhtaç olan ancak hiçbir şey kendisine muhtaç olmayandır. Genel anlamı ile beraber El-Ganîyy ismi şerifinin anlamı da bu şekilde tabir etmek mümkün. Sıfat ve zatlarında her türlü uzak olandır. Hiçbir şeye ihtiyaç olmamasının yanı sıra aynı zamanda çok zengindir.

Ya Latif Ya şekür ne demek?

Eş-Şekûr isminin anlamı az iyiliğe çok mükafat veren ve rızasıyla yapılan iyiliklerin fazlası ile karşılık veren manasına gelmektedir. Diğer bir anlamında ise kendi rızası ile yapılan iyi işleri, çok fazlasıyla karşılayan Yüce Mevlamızdır şeklinde açıklanmaktadır.

Ya Latif Ya Melik ne demek?

El- Latif Esması ve Türkçe Anlamı El- Latif esması, sonsuz lütuf ve ikram sahibi, her şeyi doğrusuyla ve ayrıntılarıyla bilen demektir. Yeryüzündeki tüm nimetleri yaratan Allah’tır.

Ya Latif Celle Şanühü ne anlama gelir?

➡ Allah’ın her şeyi en inceliklerine kadar bildiği, şanı büyük ve lütuf sahibi olduğu anlatılır.

Latif Sırlar ehli ne demek?

"Ya Latîf" ne demektir. Kulun istek ve ihtiyaçlarını yumuşaklıkla ve kolayca ulaştıran. En ince ve nasıl yapıldığı bilinmeyen işleri bilen, derinliklere ve bilinmezlere nüfuz eden…

Er Refik ismi ne anlama gelir?

er-refik-ismi-ne-anlama-gelir

er-Refîk, Allah’ın (c.c.) “işlerde acele etmemesi, yavaş yavaş davranması, her işinde yumuşak olması, sert kaba ve merhametsiz olmaması” demektir.

Ya Latif Ya raûf ne demek?

Allah’ın isimlerinden (esmâ-i hüsnâ) biri. Sözlükte “nazik ve merhametli davranmak, iyi muamele etmek” anlamındaki lutf kökünden sıfat olan latîf kelimesi “nazik ve yumuşak davranan, yumuşaklıkla muamele eden” demektir.

Rızkı genişleten ne demek?

“Yaymak, genişletmek, uzatmak” anlamındaki bast kökünden sıfat kuruluşunda bir isim olup Allah’a nisbet edildiğinde “rızkı genişleten, lutuf ve keremini esirgemeyen; ruhları bedenlerine yayan” mânalarına gelir.

Ya basıt ya Allah ne demek?

Esmaül hüsnada yer alan El Basıt esması Allahu Tealanın açan genişleten dilediğine bolluk veren dilediğine lütuf ve ikram eden kudretli bir yaratıcı olduğunu işaret etmektedir. El Basıt bolluk veren genişleten demektir.

Hasbiyallahü ve ni’mel vekil ne demek?

Hasbünallahü ve nimel vekil duası; Allah bize yeter, O ne güzel vekildir demektir. Bu hem bir dua hem de bir zikirdir. İnsanların yaptıkları her işte, başlarına gelen her türlü sıkıntıda, başlanacak her bir işte Allah’ı vekil kılmak bu dua ile mümkündür.

Ya vekil ne için çekilir?

Ya vekil zikri, kulun en sıkıntılı anlarında bile manevi açıdan rahatlamasını sağlar. Nasıl sonuçlanacağını bilmediğimiz her işin hayırlara vesile olması için Allah’a dua eder ve El- Vekil ismini zikrederiz.

Hasbinallahu ve nimel vekil ne anlama gelir?

Okunuşu: Hasbunallahu ve ni’me’l-wekîl ni’mel mewla ve ni’men nâsîr. Anlamı: Allah bize yeter, o ne güzel vekildir. O ne güzel Mevla o ne güzel yardımcıdır.

Sıkıntı için Allah’ın hangi ismi okunur?

”La ilahe illallahül’azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il’azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül’Arş-il-kerim.” Anlamı itibari ile sıkıntıdan kurtulmak için Allah’a sığınmayı ve Allah’tan yardım istemeyi kapsamaktadır. Sıkıntılı iken okunan bu duanın üzüntüyü de giderdiği söylenir.

Ya Rahman Ya şafi ne demek?

Ya Şafi Allah’ın isimlerinden biridir. Ya Şafi, ya Allah, ya Rabbi gibi zikredilir. Şafi, Allah’ın şifa ve deva veren, hastalıkları iyileştiren, manevi sıkıntıları gideren ve ferahlık veren olduğunu ifade eder. Allah’ın bu vasfı Kur’an’da yeşfi fiiliyle ifade edilmiştir.

Ya Vedud Ya Şekûr ne demek?

İyi kullarını seven, onlara rahmet ve bereketini ulaştıran, sevilmeye ve dostluğu kazanılmaya en çok layık olan, itâatkâr kullarını çok seven ve sevilmeye layık olan demektir.

Ya Şekûr hangi organa iyi gelir?

* Eş-Şekûr ism-i şerifi, 41 kere suya okunur, o su ile gözler yıkanır ve içilirse büyük bereketler bulur, göğsü ve bedeni şifa bulur, görmesi kuvvetlenir.

Maybe you are interested in:

s ile başlayan hayvan?

Related searches

  1. Ya Latif ne Demek
  2. ya latif cübbeli ahmet hoca
  3. ya latif fazileti
  4. ya fettah ne demek
  5. ya latif 16641 nasıl okunur
  6. ya latif fazileti mutluluğun şifresi
  7. ya latif esması
  8. ya vedud anlamı

Leave a Comment